RVC

Specialist in digital acquisition and archiving

Research Assistant

Research Assistant Professional is een softwareprogramma voor beeldarchivering en meten dat speciaal is ontwikkeld in combinatie met micro en macroscopie. Research Assistant kan als standaard beeldmanagement software worden ingezet binnen laboratoria. Research Assistant kan overweg met verschillende acquisitie apparatuur (video- en digitale camera's, scanners en grafische bestanden).

In de loop der jaren is Research Assistant in laboratoria steeds meer de standaard geworden voor het beheer van beelden. Research Assistant kan worden geïntegreerd in diverse laboratoriummanagement- en verslagleggingsystemen. Daardoor kunnen beelden binnen andere applicaties worden getoond.
Daarnaast kan binnen Research Assistant eenvoudig op beelden worden gemeten, kunnen beelden worden bewerkt (van eenvoudige kleurcorrecties tot het gebruik van Photoshop Plug-ins voor gecompliceerde beeldanalyse), gepresenteerd, vergeleken en verstuurd via e-mail.

Research Assistant is geschikt voor zowel micro als macro opnamen. In beide situaties wordt op het beeldscherm een live beeld gepresenteerd ten behoeve van object positionering, scherpstelling en eventuele kleurcorrecties. Het opnemen van beelden kan op diverse eenvoudige manieren. Zo kan een opnameknop worden geïntegreerd in de spatiebalk van de computer, een afstandbediening of voetschakelaar.

Wilt u de presentatie van Research Assistant bekijken, kunt u hier klikken.