Software for healthcare

Computication en RVC starten samenwerking met E-care monitoringdienst voor zorgmarkt

{text}  

Zeist, 12 januari 2016 – IT Managed Service Provider Computication en RVC, specialist en marktleider op het gebied van ziekenhuisbreed beeldmanagement, hebben een samenwerkingsovereenkomst gesloten. Computication gaat de Clinical Assistant  enterprise-PACS systemen van RVC in ziekenhuizen monitoren.
Deze nieuwe dienst heet RVC E-care. Met RVC E-care realiseren beide organisaties een verhoogde betrouwbaarheid en continuïteit van dit bedrijfskritische platform. Door de innovatieve monitoring van Computication samen te voegen met de door RVC ontwikkelde software ‘Clinical Assistant’ voor ziekenhuisbreed management van beelden, signalen en data, ontstaat een krachtige inhoudelijke expertise.

Met haar monitoringsexpertise garandeert Computication de beschikbaarheid en continuïteit van de PACS applicatie en data voor RVC en haar klanten. Computication en RVC hebben veel tijd en zorg besteed om alle belangrijke processen binnen Clinical Assistant zorgvuldig te matchen aan elkaars diensten. Op die wijze kan er veel uitgebreider, sneller en proactiever worden beheerd dan een ervaren beheerder dat ‘handmatig’ kan.

Martijn van der Schaaf, CEO van Computication: “In onze samenwerking komen twee compleet verschillende disciplines bij elkaar. Het toevoegen van de kennis en expertise van Computication aan het unieke softwareaanbod van RVC, borgt een optimale beschikbaarheid en continuïteit voor de ziekenhuizen die gebruik maken van het PACS van RVC.”

Joost van Geijn, CEO van RVC: “Clinical Assistant wordt zeer breed toegepast, in sommige ziekenhuizen zijn honderden apparaten en IT-systemen gekoppeld. Bij grote installaties houdt E-care alle relevante zaken integraal in de gaten, meer dan dat zelfs de meest ervaren beheerder zou kunnen doen. Maar ook voor kleine installaties kan E-care waarborgen dat het beheer kwalitatief hoogstaand is.”  

Voordelen
De voordelen zijn lagere beheerlast voor de IT-afdeling en een hogere performance en beschikbaarheid van het systeem voor de eindgebruikers. Een ander voordeel is dat iedere E-care klant automatisch profiteert van de meest up-to-date inzichten: de monitoring wordt continu verder verfijnd.

­­

Over Computication
Computication maakt de IT-afhankelijkheid van ondernemers weer gezond en garandeert IT- continuïteit. Het bedrijf voorziet haar klanten van een op IT-continuïteit afgestemde mix aan technische beheerdiensten van de IT-infrastructuur. Computication richt zich al ruim 12 jaar onder meer op Disaster Recovery services met behulp van uitwijkoplossingen, Cloud Computing, IT-Risk Assessment en Data Archiving met de nadruk op compliancy voor wet- en regelgeving. Op het gebied van monitoring onderscheidt Computication zich door de zelfontwikkelde techniek van het Mission Control Center. Hiermee worden mogelijke storingen proactief gedetecteerd en normgedrag van belasting van IT-infrastructuur vastgesteld. Voor meer informatie kijk op www.computication.nl.

Over RVC
RVC is een succesvolle, dynamische en snelgroeiende onderneming, die sinds 14 jaar beeldmanagement (‘PACS’) software ontwikkelt voor ziekenhuizen, zelfstandige behandelcentra en diagnostische centra. RVC is marktleider in Nederland. Het doel van de software is dat artsen, verpleegkundigen en andere medische professionals sneller en efficiënter kunnen werken met betrekking tot opslag van beelden, signalen en data, verslaglegging en ziekenhuisbrede inzage daarvan, via een unieke enterprise-viewer. Verslagen en andere registraties kunnen worden doorgestuurd naar het EPD (Elektronisch Patiënten Dossier), maar ook aan systemen voor screening, onderzoek en voor kwaliteitsregistraties. Voor meer informatie kijk op www.rvc.nl
 

Voor meer informatie voor de pers, interviews en opvolging:

Marja Engelaar, (Online) Marketeer
Computication
T 030 – 693 45 00
E info@computication.nl

Brenda Winter
RVC
T 035-6285320
E sales@rvc.nl